Gastronomic Institute

Permanent installation in Måltidets Hus

Figgjo AS
2010
Stavanger, Norway

Måltidets Hus is the new 9000 m2 national and international resource centre for food development, host of the Gastronomic Institute and Norwegian chef team. Ralston & Bau was commissioned by Figgjo to make a permanent installation in the reception hall of The House of Food in Stavanger, Norway. A central wall that runs three flights high was transformed into a generous, vertical feast table. Combined iconic Figgjo dishes form organic shaped plates and bowls of the table, the wall was covered with an innovative laminated wood material simulating a linen table cloth. The wood was engraved with the shapes of ghost silver ware and glasses, while a classic chair backrest on the wall top completes the illusion of the vertical table. The installation was opened to the public on the 16th of September 2010.

Vertical feast

Combined iconic Figgjo dishes form organic shaped plates and bowls of the table, the wall was covered with an innovative laminated wood material simulating a linen table cloth. The wood was engraved with the shapes of ghost silverware and glasses, while a classic chair backrest on the wall top completes the illusion of the vertical table. The installation was opened to the public on the 16th of September.

Anders Thingbø, CEO Figgjo thinks: "this project has had found it’s own path since it is truly innovative! The reception of the finished result was all round positive, and the final design a surprise to many".
 Constance Gaard Kristiansen, Product Manager Figgjo: "I like the vertical table more and more!".

Case location:

powered by TinyLetter