Transplant

design centre - 600m2
2007, Dale i sunnfjord, Norway

On our way to live in California, we had a pit stop on the west coast of Norway for few months in an art residency. After reflecting, we did not want this experience to stop and started to draft scenarios that would enable us to stay there, in a village beside a fjord. Life is truly full of surprises. We lived there for 15 years. And Transplant was everything but a collective adventure, where all converged. It was powerful, beautiful, meaningful and valuable.

Design center

Transplant was the physical embodiment of a visionary idea for the development, collaboration and sharing of concepts. The building, by Attila Eris from the Renzo Piano Workshop, covers 600 m2 and is situated on the banks of the intimate and beautiful Dalsfjorden. Ralston Bau designed and developed the concept of Transplant: the interior architecture, the Paper Wall facade panels inspired by stacks of paper, and furniture like the Camp Tables. Transplant was a platform where design, art and innovative material competences joined in research programs and events. It was a space for experimentation and co-creative processes. The four wings of the building open like a book towards the fjord and include tools for design; model and prototype workshop, material library and workspaces. The center was active from 2007 to 2017.

Case location:

powered by TinyLetter